Зошто младите се самоубиваат?
3 posters
Зошто младите се самоубиваат?
Сведоци сме на многу самоубиства,посебно кај младите...
Што мислите,шо ги наведва на таков чекор?И дали има начин да ги заприме?
Што мислите,шо ги наведва на таков чекор?И дали има начин да ги заприме?
ana- Број на мислења : 19
Registration date : 2008-01-25
Re: Зошто младите се самоубиваат?
Види вака. За да ги заприш самоубиствата треба да ги смениш нормите на општеството, динамиката и стандардите.
Никој не можи да ги спре4и самоубиствата со флаер- Животот е убав. Суицидалните тенденции првенствено зависат од животниот статус на индивидуата, а статусот, предрасудите и сл. се условени од општеството. Кај нас колку шо сум информиран, самоубиства имало во семејства со патријархални норми, недозволени бракови, врски помеѓу ли4ности со разли4на вероисповед и сл. Сите овие при4ини се Предрасуди кои на западот се одамна избришани. За да се подобри животниот стандард потребни се луксузи и добар социјален живот. Потребни се пари. И за на психијатар потребни се пари (1000 ден сатот).
Од овие при4ини општеството е највиновно за самоубиствата.
Никој не можи да ги спре4и самоубиствата со флаер- Животот е убав. Суицидалните тенденции првенствено зависат од животниот статус на индивидуата, а статусот, предрасудите и сл. се условени од општеството. Кај нас колку шо сум информиран, самоубиства имало во семејства со патријархални норми, недозволени бракови, врски помеѓу ли4ности со разли4на вероисповед и сл. Сите овие при4ини се Предрасуди кои на западот се одамна избришани. За да се подобри животниот стандард потребни се луксузи и добар социјален живот. Потребни се пари. И за на психијатар потребни се пари (1000 ден сатот).
Од овие при4ини општеството е највиновно за самоубиствата.
Hyosciamus- Почесен член
- Број на мислења : 48
Registration date : 2008-01-27
Re: Зошто младите се самоубиваат?
Јас сепак мислам дека треба да си доволно луд или крајно изреволтиран за да си го одземиш животот. А верувам дека можи секој да се контролира до тој степен да не си го одземи животот, ама то е се се случва....секунди се во прашање....